„VSA Vilnius“ įsipareigoja gerbti ir saugoti asmens duomenis ir asmenų privatumą.

„VSA Vilnius“ privatumo politika apibrėžia bendrovės įsipareigojimą ir atsakomybę, siekiant apsaugoti ir
gerbti asmens privatumą; paaiškina, kaip bendrovė renka, naudoja ir saugo (tvarko) asmens duomenis;
informuoja duomenų subjektus apie tai, kaip jų asmens duomenys yra tvarkomi ir kokias teises turi
kiekvienas duomenų subjektas.

Tvarkydami duomenų subjektų asmens duomenis UAB „VSA Vilnius“ laikosi Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimų, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo ir kitų tiesiogiai taikomų teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą, taip pat kompetentingų institucijų nurodymų.

„VSA Vilnius“ svetainė, kaip ir dauguma interneto svetainių, renka duomenis apiewww.vsa.lt lankytojus. Tai padeda mūsų įmonei suprasti, kiek naudingas yra mūsų interneto svetainės turinys bei kaip galime jį tobulinti ateityje.

„VSA Vilnius“, rinkdama duomenis interneto svetainėje www.vsa.lt, visada vadovaujasi šia Privatumo politika, kurioje rasite išsamią informaciją apie tai, kokius duomenis „VSA Vilnius“ renka, kaip šiuos duomenis naudoja bei kas turi prieigą prie šių duomenų.

Jūs turite daug teisių, leidžiančių Jums kontroliuoti savo privatumą, ir „VSA Vilnius“ užtikrina galimybę jomis pasinaudoti. Toliau rasite informaciją, kaip galite tai padaryti. Turėdami klausimų ar pastebėjimų dėl šios politikos, kviečiame susisiekti su „VSA Vilnius“ žemiau nurodytais kontaktais.

Jūsų duomenų valdytojas

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra „VSA Vilnius“ biuras Lietuvoje, kurio kontaktinius duomenis rasite čia:http://www.vsa.lt/kontaktai/

Kokius duomenis renka „VSA Vilnius“ ir kaip juos naudoja?

Interneto svetainės lankomumo statistika

„VSA Vilnius“ nuolat tobulina savo interneto svetainę ir siekia, kad naudotis ja būtų kuo lengviau. Todėl „VSA Vilnius“ būtina žinoti, kuri informacija yra aktualiausia svetainės lankytojams, kaip dažnai jie prisijungia, kokias naršykles ir įrenginius naudoja, kokį turinį dažniausiai skaito, iš kokių jie yra regionų – tad renkami panašūs demografiniai bei statistiniai duomenys.

„VSA Vilnius“ renka šią informaciją naudodama automatinį „Google Analytics“ įrankį, kuris leidžia „VSA Vilnius“ užfiksuoti ir analizuoti lankytojų įpročius interneto svetainėje. Čia rasite daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „Google Analytics“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia
rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800

„VSA Vilnius“, būdama verslo įmone, naudoja šiuos duomenis, turėdama teisėtą interesą geriau suprasti savo klientų poreikius ir pageidavimus tuo tikslu, kad galėtų geriau teikti paslaugas bei padaryti publikuojamą informaciją labiau prieinamą.

Bet kada galite išjungti duomenų apie Jus rinkimo funkciją „Google Analytics“, kaip tai aprašyta čia:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Serverio įrašai

Serveris, kuriame talpinama „VSA Vilnius“ interneto svetainė, taip pat gali įrašyti užklausas, kurias pateikiate serveriui (Jūsų atidaromos interneto svetainės adresas, Jūsų naudojamas įrenginys ir naršyklė, Jūsų IP adresas ir prisijungimo laikas). Šie duomenys yra naudojami tik techniniais tikslais – užtikrinti, kad svetainė tinkamai ir saugiai veiktų bei išnagrinėti galimus saugumo pažeidimus.

Pagrindas šių duomenų rinkimui ir naudojimui yra „VSA Vilnius“ teisėtas interesas užtikrinti „VSA Vilnius“ interneto svetainės techninį prieinamumą ir saugumą.

Slapukai (angl. Cookies)

Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelis tekstinis elementas, kurį interneto svetainė išsaugo Jūsų kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje, kai apsilankote kurioje nors svetainėje. Tai leidžia svetainei tam tikrą laiką prisiminti Jūsų veiksmus ir nustatymus (pvz. prisijungimo vardas, kalba, raidžių dydžiai ir kiti vaizdo nustatymai) tuo tikslu, kad Jums nereiktų kaskart juos įvesti pakartotinai apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus vidinius puslapius.

Kaip „VSA Vilnius“ naudoja slapukus?

„VSA Vilnius“ naudoja slapukus, kad surinktų Jūsų IP adreso ir naršymo informaciją, tokią kaip aplankytos interneto svetainės ar kiekviename tinklapyje praleistas laikas. Tai leidžia interneto svetainei prisiminti Jūsų sistemą ir nustatymus.

Kiti slapukai leidžia „VSA Vilnius“ stebėti svetainės srautus ir vartotojų veiksmus svetainėje – „VSA Vilnius“ šiuos duomenis naudoja lankytojų elgesio analizei bei tam, kad pagerintų lankymosi svetainėje patirtį. Šie slapukai yra įdiegiami ir naudojami „Google Analytics“ įrankio pagalba.

Slapukai yra įdiegiami Jūsų įrenginyje tik Jums sutikus, išskyrus slapukus, kurie reikalingi išimtinai techniniam svetainės veikimui užtikrinti. Pažymėtina, kad, jei nesuteikiate interneto svetainei teisės naudoti slapukus, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti.

Teisinis pagrindas naudoti slapukus yra „VSA Vilnius“ teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį funkcionavimą. Tais atvejais, kai slapukai naudojami siekiant prisiminti Jūsų pasirinktis bei kaupti statistiką, teisinis pagrindas slapukų naudojimui yra Jūsų sutikimas.

Kaip valdyti slapukus?

Jūs galite bet kada, vos panorėję valdyti ir / arba ištrinti slapukus – kaip tai padaryti, sužinosite čia:http://www.youronlinechoices.com/. Galite ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus; be to, daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad jos neleistų įdiegti slapukų. Tačiau jei tai padarysite, gali tekti rankiniu būdu įvesti savo pageidaujamus nustatymus kaskart apsilankius interneto svetainėje. Be to, kai
kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Rinkodara

Jei „VSA Vilnius“ interneto svetainėje užsisakysite „VSA Vilnius“ naujienlaiškį ar kitu būdu suteiksite „VSA Vilnius“ savo verslo / privačius kontaktinius duomenis, „VSA Vilnius“ gali siųsti Jums naujausią informaciją, naujienlaiškius, susijusius su įmonės teikiamomis atliekų tvarkymo paslaugomis.

„VSA Vilnius“ siekia su klientais ir kitais naujienlaiškių gavėjais dalintis tik aktualiomis ir savalaikėmis naujienomis, informaciniais pranešimais. „VSA Vilnius“ tai įgyvendina vadovaudamasi šia Rinkodaros privatumo politika, kuri saugo Jūsų privatumo interesus. Apie tai plačiau: Rinkodaros politika.

Profiliavimas

„VSA Vilnius“ gali naudoti interneto svetainės lankytojų statistinius duomenis tam, kad analizuotų lankomumo bei demografines tendencijas, tačiau „VSA Vilnius“ nesukuria individualių asmeninių profilių kiekvienam lankytojui.

Kas turi prieigą prie Jūsų duomenų

Prieigą prie statistinių duomenų apie „VSA Vilnius“ lankytojus turi „VSA Vilnius“ darbuotojai, atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą bei partneriai, kurie teikia „VSA Vilnius“ interneto svetainės turinio valdymo įrankius arba „VSA Vilnius“ svetainės talpinimo (angl.hosting) paslaugas.

„Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“ (JAV įmonė), tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti čia: https://www.google.com/analytics/term/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Kiek ilgai „VSA Vilnius“ išsaugo duomenis?

„VSA Vilnius“ naudoja surinktus duomenis analizei iki trejų metų.

Slapukai paprastai galioja trumpai (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki vienerių metų.

Jūsų teisės ir kaip galite jomis pasinaudoti. Jūs turite teisę:

  • kreiptis į bendrovę su prašymu suteikti informaciją apie bendrovės tvarkomus Jūsų asmens
    duomenis;
  • kreiptis į bendrovę su prašymu ištaisyti Jūsų asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens
    duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, – tuo atveju, kai susipažinus su asmens
    duomenimis, Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs;
  • kreiptis į bendrovę su prašymu sunaikinti asmens duomenis ar sustabdyti tokių asmens duomenų
    tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, – tuo atveju, kai susipažinus su savo asmens duomenimis,
    Jūs nustatote, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai;
  • nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami
    tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais arba dėl teisėto intereso, kurio siekia bendrovė arba trečiasis
    asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys;
  • Jeigu Jums kelia susirūpinimą bendrovės veiksmai / neveikimas, kuriais galimai nesilaikoma šio
    privatumo pranešimo arba teisės aktų reikalavimų, galite kreiptis į bendrovę bet kuriuo Jums
    patogiu būdu.
  • raštu – el. paštu: info@vsa.lt;
  • žodžiu – tel. 8 700 70001;
  • raštu – adresu: Lentvario g. 15, 02300 Vilnius.

Jūs galite naudotis savo teisėmis pagal galiojančias ES ir vietos teisės aktų nuostatas.
Jei Jums paprašius Jūsų asmens duomenys yra ištrinami, „VSA Vilnius“ išsaugos tik tokios informacijos kopijas, kurios yra būtinos siekiant apsaugoti trečiųjų šalių teisėtus interesus, laikytis valstybės institucijų įpareigojimų, spręsti ginčus, atpažinti trikdžius arba įpareigoti laikytis bet kokių susitarimų, kuriuos esate sudarę su „VSA Vilnius“.

Galite išjungti slapukus per savo naršyklės nustatymus arba apsilankę čia:

  • https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/
  • http://www.youronlinechoices.com/

Teisė pateikti skundą

Jei manote, kad buvo pažeistos Jūsų teisės į privatumą, galite pateikti skundą atitinkamai valdžios institucijai toje ES šalyje, kurioje gyvenate. Tokių institucijų kontaktinius duomenis rasite čia: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

Rinkodaros politika

Rinkodaros privatumo politika nurodo, kokius Jūsų asmens duomenis rinkodaros tikslais renka „VSA Vilnius“, kaip juos naudoja ir kam atskleidžia. Taip pat šioje politikoje pateikiama svarbi informacija apie Jūsų turimas teises, susijusias su Jūsų asmens duomenimis.

Prašome susipažinti su Rinkodaros privatumo politika ir susisiekti su „VSA Vilnius“, jei turite su ja susijusių klausimų ar komentarų.

Jūsų duomenų valdytojas

„VSA Vilnius“ biuras Lietuvoje yra Jūsų asmens duomenų valdytojas. „VSA Vilnius“ biurų kontaktinius duomenis rasite čia: http://www.vsa.lt/kontaktai/

Kokius duomenis renka „VSA Vilnius“ ir kaip juos naudoja

Norėdami užsiprenumeruoti „VSA Vilnius“ el. paštu siunčiamus pranešimus, „VSA Vilnius“ svetainėje www.vsa.lt turite užpildyti anketą, kurioje prašoma pateikti savo kontaktinius duomenis (vardą, telefono numerį, el. p. adresą).

„VSA Vilnius“ taip pat renka Jūsų verslo kontaktinius duomenis, kai apsikeičiate vizitinėmis kortelėmis su „VSA Vilnius“ susitikimuose.

„VSA Vilnius“ rinkodaros komunikacija vykdoma tik el. paštu.

Išsiuntus pranešimą, „VSA Vilnius“ gali rinkti statistinius duomenis apie Jūsų elgesį su pranešimu, pavyzdžiui, ar atidarėte el. laišką, kokias nuorodas paspaudėte, kokiu įrenginiu naudojotės ir kokios jo techninės savybės. „VSA Vilnius“ tai daro sekdama registruojamą informaciją apie Jūsų prieigą prie „VSA Vilnius“ svetainės arba slapukų (angl. cookies) pagalba (jei duodate sutikimą).

Kai užsisakote „VSA Vilnius“ pranešimus interneto svetainėje, „VSA Vilnius“ naudoja Jūsų asmens duomenis remdamasi Jūsų sutikimu.

Kas turi prieigą prie Jūsų asmens duomenų

Jūsų asmens duomenys gali būti atskleidžiami:
• Su jumis bendraujantiems arba už rinkodarą atsakingiems „VSA Vilnius“ darbuotojams.
• Trečiosioms šalims, kurios teikia paslaugas „VSA Vilnius“, tarp jų – rinkodaros įmonėms, informacinių technologijų paslaugų teikėjams, audito įmonėms ir kitiems tiek, kiek tai būtina rinkodaros vykdymo tikslais.

Kiek laiko „VSA Vilnius“ saugo Jūsų asmens duomenis?

Jūsų kontaktinė informacija bus saugoma ir tvarkoma rinkodaros tikslais tol, kol Jums ar Jūsų atstovaujamai organizacijai aktualios „VSA Vilnius“ teikiamos atliekų tvarkymo paslaugos. „VSA Vilnius“ imasi priemonių kuo geriau užtikrinti, kad neaktualūs asmens duomenys būtų atnaujinti, o nebereikalingi asmens duomenys – ištrinti.

Asmens duomenys, naudojami siunčiant naujienlaiškius, bus saugomi ir tvarkomi šiuo tikslu tol, kol, jei taikoma, atšauksite savo sutikimą, arba atsisakysite „VSA Vilnius“ naujienlaiškių prenumeratos, tačiau ne ilgiau nei 2 metus po Jūsų paskutinės sąveikos su „VSA Vilnius“ naujienlaiškiais.